Pildīta paprika ar maltu cūkgaļu – viens no iecienītākajiem ēdieniem Latvijā. Šī recepte noderēs 1 – 2 porcijām. Pagatavošanais laiks – aptuveni 30 minūtes.
Sastāvdaļas
- 2 bulgāru paprikas
- 200 g maltas cūkgaļas
- 1 tomāts
- 100 g cieta siera
- Sāls
- Zaļumi
Pagatavošana
- Dārzeņus nomazgā, katru piparu sagriež uz pusēm un izņem sēklas.
- Tomātu sagriež vidēji biezos aplīšos.
- Maltajai gaļai pievieno sāli, pēc vēlēšanās – sasmalcinātu sīpolu.
- Katrā pusītē rūpīgi ieliek maltās gaļas porciju.
- Uz pipara liek tomāta gabaliņus, pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādiem uz 20 – 25 minūtēm.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ēdienu ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Pikanto pipariņu pasniedz ar jebkurām piedevām, piemēram, rīsiem vai vārītiem kartupeļiem.
Lai labi garšo!