Portāls tavai ikdienai un dzīvesstilam 💙💛

Alīna, Rūsiņš, Sandris
26.Apr.2024
Alīna, Rūsiņš, Sandris
26.Apr.2024
Pildīta paprika ar maltu cūkgaļu
Receptes

Pildīta paprika ar maltu cūkgaļu

Pildīta paprika ar maltu cūkgaļu – viens no iecienītākajiem ēdieniem Latvijā. Šī recepte noderēs 1 – 2 porcijām. Pagatavošanais laiks – aptuveni 30 minūtes.

Sastāvdaļas

  • 2 bulgāru paprikas
  • 200 g maltas cūkgaļas
  • 1 tomāts
  • 100 g cieta siera
  • Sāls
  • Zaļumi

Pagatavošana

  1. Dārzeņus nomazgā, katru piparu sagriež uz pusēm un izņem sēklas.
  2. Tomātu sagriež vidēji biezos aplīšos.
  3. Maltajai gaļai pievieno sāli, pēc vēlēšanās – sasmalcinātu sīpolu.
  4. Katrā pusītē rūpīgi ieliek maltās gaļas porciju.
  5. Uz pipara liek tomāta gabaliņus, pārkaisa ar rīvētu sieru.
  6. Liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādiem uz 20 – 25 minūtēm.
  7. Pirms pasniegšanas pārkaisa ēdienu ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Pikanto pipariņu pasniedz ar jebkurām piedevām, piemēram, rīsiem vai vārītiem kartupeļiem.

Lai labi garšo!