Portāls tavai ikdienai un dzīvesstilam 💙💛

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
27.Apr.2024
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
27.Apr.2024
lazanja
Receptes

Lazanjas recepte: soli pa solim

Lazanja – tā ir viena no tiem ēdieniem, kas spēj aizvest uz Itāliju ar katru kumosu. Šis silti garšīgais, siera un mērces kārtām pārklātais ēdiens ir iemīļots visā pasaulē. Šodien dalīšos ar lazanjas recepti, kas garantēti kļūs par jūsu ģimenes favorītu.

Nepieciešamie produkti

  • 500 g lazanjas loksnes
  • 500 g maltā gaļa (vēlams liellopu)
  • 1 liels sīpols
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 800 g tomātu mērce (var izmantot arī svaigus tomātus)
  • 400 g mocarellas siera
  • 100 g Parmas siera
  • 250 g ricottas siera
  • 1 olu
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Sāls
  • Itāļu garšaugu maisījums (baziliks, oregano, timiāns)

Pagatavošana

Solis 1: Sagatavojiet mērci

  1. Uzkarsējiet lielu pannu un pievienojiet nedaudz eļļas. Pievienojiet smalki sakapātu sīpolu un ķiplokus, apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Pievienojiet maltu gaļu, sāli un piparus. Cep, līdz gaļa ir gatava.
  3. Pievienojiet tomātu mērci un garšaugus. Ļaujiet tam visam uz lēnas uguns vārīties apmēram 20 minūtes.

Solis 2: Sagatavojiet siera maisījumu

  1. Liela bļodā sajauciet ricottas sieru, olu un pusē no Parmas siera. Pievienojiet nedaudz sāli un piparus. Sajauciet līdz viendabīgai masai.

Solis 3: Slāņošana

  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C.
  2. Ņemiet lielu cepešpannu un izklājiet pirmo slāni ar nedaudz tomātu mērces.
  3. Pārklājiet to ar lazanjas loksni, pēc tam uzlieciet daļu no siera maisījuma, pārkaisa ar mocarellu un atkal tomātu mērci.
  4. Atkārtojiet slāņošanu, līdz visi produkti ir izlietoti, pēdējais slānis būtu jābūt sieram.
  5. Cep cepeškrāsnī 25-30 minūtes. Pirms pasniegšanas ļaujiet tai atdzist apmēram 15 minūtes.

Kāpēc šī lazanja recepte ir īpaša?

Šī recepte apvieno trīs veidu sierus, kas piešķir ēdienam bagātīgu un pilnvērtīgu garšu. Ricottas siera maisījums piešķir ēdienam maigumu, mocarella – sierainumu, savukārt Parmas siers pievieno nelielu sāļumu un rūgtenumu, kas lieliski balansē ar tomātu skābumu.

Izmantojot svaigus garšaugus un kvalitatīvus produktus, jūs iegūsiet lazanju, kas būs ne tikai garšīga, bet arī aromātiska. Šis ēdiens būs lielisks veids, kā pārsteigt ģimeni vai viesus ar kaut ko īpašu.

Atceries, ka lazanja ir viens no tiem ēdieniem, kas nākamajā dienā garšo vēl labāk, tāpēc neuztraucieties, ja kaut kas paliek pāri. Saglabājiet to ledusskapī un baudiet vēlreiz.

Ceru, ka šī recepte palīdzēs jums radīt neaizmirstamu maltīti. Lai veicas gatavošanā un labu apetīti!