Rudens sīrupi

rudens sīrupi

No rudenī novācamajiem augļiem, augiem un ogām var pagatavot gan gardus, kā arī veselīgus sīrupus. Esam sagatavojuši dažas sīrupu receptes, ko arī Jūs varat izmēģināt savā virtuvē. Rudens sīrupi Jūsu uzmanībai.

1. Ābolu sīrups ziemai ar kanēli

Sastāvdaļas:

• 600 gr. āboli;

• 300 gr. cukurs;

• viena kanēļa standziņa;

• karote citronskābes;

• divas glāzes ūdens.

Sagatavošana:

Noliekam visas sastāvdaļas tā, lai tās būtu pa rokai.

Ābolus sagriež šķēlītēs un izņem kaulus.

Karsē ūdeni kopā ar cukuru, līdz cukurs izkusis. Karsējiet sīrupu apmēram divdesmit minūtes.

Sagatavojiet divas puslitra burkas. Stikla trauka apakšā ievietojiet pusi kanēļa standziņas. Tad kārtojam ābolu šķēles.

Uzlejiet citronskābi un uzmanīgi pārlejiet ar sīrupu.

Ievietojiet stikla trauku tvertnē ar siltu ūdeni, uzlieciet vākus. Turiet šādi piecas minūtes. Mēs skatāmies laiku pēc ūdens vārīšanās.

Burkas izņem no ūdens tvertnes un nekavējoties cieši aizskrūvē. Nosedziet burkas ar dvieli un atstājiet uz vienu dienu.

Turpmāk burkas var uzglabāk pagrabā vai pieliekamajā telpā, ja luedusskapī nepietiek ir vietas.

2. Aveņu sīrups

Sastāvdaļas

  • 3 litri aveņu ogu
  • 2 litri ūdens
  • 60 grami citronskābes
  • 600 grami – 1 kg cukura uz 1 litru šķidruma

Avenes katliņā pārlej ar karstu ūdeni, pievieno citronskābi un tur 24 stundas.
Pēc tam šķidrums jāiztukšo no katla. Ogas var saspaidīt caur marli un iegūto šķidrumu ieliet katlā.
Uz litru šķidruma un 1 kilogramu cukura pievieno 600 gamus aveņu masas, uzkarsē un ielej pudelēs vai burkās.
Sīrupam ir patīkama garša un smarža.

Izbaudi maltīti!

Dalies!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *