Portāls tavai ikdienai un dzīvesstilam 💙💛

Alīna, Rūsiņš, Sandris
26.Apr.2024
Alīna, Rūsiņš, Sandris
26.Apr.2024
receptes vakariņām
Receptes

Receptes vakariņām

Esam sagatavojuši dažas gardas receptes vakariņām, ko var pagatavot mājās.

Cepti dārzeņi ar lasi

Sastāvdaļas divām porcijām:
3 vidēji kartupeļi
3-5 ēdamkarotes konservētas kukurūzas
1 brokolis
2 nelieli burkāni
1/2 sarkanā paprika
1/2 zaļā paprika
1 sīpols
melnie maltie pipari
lasis
1 tomāts
dilles
Gatavošanas laiks – 30 minūtes.
1. Kartupeļus, burkānus ar rievotu nazi griež ripiņās, sarkano papriku sagriež mazos kubiņos, sīpolu – plānās, garenās šķēlītēs, brokoļus – mazos gabaliņos, lasi sagriež kartupeļu šķēlīšu lielumā.
2. Pannu uzkarsē, vispirms liek sagrieztos burkānus ripiņās, pēc tam kartupeļu ripiņas, brokoļus un sīpolus, tad kukurūzu, papriku un zivi, sautējam līdz gatavi. Kad sautējums gandrīz gatavs to pārkaisa ar melnajiem pipariem. Ēdienu pasniedz pārkaisītu ar tomātu šķēlēm un dillēm.

Saldo kartupeļu pusītes ar liellopu gaļu

Sastāvdaļas četrām porcijām:
4 saldie kartupeļi
200 g malta liellopu gaļa
100 g tomātu pasta
1 sīpols
1/2 sarkanā paprika
50 g cietais siers (rīvēts)
1 ēdamkarote saldais krējums
4 daiviņas ķiploka
1 asais pipars
Sāls
Melnie maltie pipari
Pētersīļi
Gatavošanas laiks 75 min.
1. Kartupeļus nomazgā, pārgriež uz pusēm, saliek cepšanas traukā, pārlej ar eļļu.
2. Cep 200 C grādu uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40-50 minūtes līdz kartupeļi kļūs mīksti. Precīzs cepšanas laiks būs atkarīgs no kartupeļu izmēra.
3. Ar ēdamkaroti izgrebiet lielāko daļu kartupeļu mīkstuma (nedaudz to atstājiet pie miziņas), to saspaidiet ar dakšiņu.
4. Pannā nelielā eļļas daudzumā smalki apcep sagrieztu sīpolu līdz tas kļūs mīksts.
5. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un kubiņos sagrieztu saldo papriku. Apcep līdz paprika kļūs mīksta. Pievieno smalki sagrieztu aso piparu un samaisa.
6. Pievieno gaļu, garšvielas un nedaudz apcep.
7. Pievieno tomātu pastu, saldo kartupeļu masu, cep vēl dažas minūtes. Pievieno ēdamkaroti krējuma, lai pildījumam būtu vēl krēmīgāka tekstūra.
8. Karsto pildījumu iepilda kartupeļu pusītēs. Uzber rīvēto sieru un apcep cepeškrāsnī līdz siers izkusis.
9. Pasniedzot gardo ēdienu, to pārkaisa ar zaļumiem. Var pasniegt arī kopā ar dārzeņu salātiem.

Kāpostu, ābolu un ananasu salāti

Sastāvdaļas:
1 baltā kāpostgalva (1,5 kg)
4 āboli
0,5 kg ananasa
Mērcei:
250 ml paniņu
250 ml majonēzes
150 ml ābolu etiķa
2 tējkarotes sinepju pulvera
sāls
Nemizotus ābolus sarīvē, ananasu nomizo un sagriež gabaliņos, kāpostgalvu sasmalcina. Salātu sastāvdaļas liek vienā traukā, tām pārlej mērci un samaisa. Pirms ēšanas salātiem ir četras stundas jāievelkas.

Vistas un dārzeņu salāti

Sastāvdaļas:
400 g vistas filejas
1 galviņa ledussalātu
1 paprika
1 garais gurķis
1 sarkanais sīpols
1 avokado
8 ķirštomāti
1/2 citrons
1 ēdamkarote sojas
1 tējkarote medus
1 tējkarote bazilika pesto
sāls
pipari
Mērcei:
3 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote medus
1/2 citrons
Pagatavošana:
1. Ledussalātus un dārzeņus sagriež strēmelītēs un liek bļodā. Sīpolus sagriež šķēlītēs, tomātus – uz pusēm un pievieno pārējiem dārzeņiem.
2. No sojas, medus, bazilika pesto un citrona sulas pagatavo marinādi, tai pievieno vistas fileju uz 10 minūtēm ļauj iemarinēties.
3. Vistas fileju cep uz pannas sakarsētās taukvielās no abām pusēm. Vistu atdzesē, sagriež šķēlītēs un pievieno salātiem.
4. Citrona sulu sajauc ar medu un olīveļļu un pārlej salātiem.
Lai labi garšo!

1 COMMENTS

Comments are closed.