Portāls tavai ikdienai un dzīvesstilam 💙💛

Jadviga, Laura
18.Apr.2024
Jadviga, Laura
18.Apr.2024
Pupiņas ar malto gaļu
Receptes

Pupiņas ar malto gaļu kāpostu sautējumā

Pupiņas ar malto gaļu ir populārs ēdiens Latviešu virtuvē. Kāpostu sautējums ar malto gaļu un pupiņām ir viens no iecienītākajiem pupiņu un maltās gaļas ēdieniem, tāpēc esam sagatavojuši Jums gardu recepti!

Sastāvdaļas

  • 800 g skābētu kāpostu
  • 400 g maltas gaļas
  • 1 sīpols
  • 1/2 glāzes sarkano pupiņu
  • Sāls
  • Pipari
  • Cukurs
  • 2 glāzes dārzeņu buljona
  • Pētersīļi
  • 1 lauru lapa

Pagatavošana

  1. Pupiņas iemērc ūdenī.
  2. Kāpostiem nospiež šķidrumu.
  3. Sīpolu sasmalcina, sakarsētā eļļā apcep, pievieno kāpostus un arī nedaudz apcep.
  4. Pieber izmērcētās pupiņas, pārlej buljonu un lēni vāra apmēram 25 – 30 minūtes.
  5. Eļļā apcep sadrupinātu malto gaļu, iemaisa sāli un piparus, pievieno kāpostiem, liek klāt lauru lapu, iemaisa sāli, cukuru, piparus, lēni sautē līdz pupiņas mīkstas.
  6. Ja šķidrums sautēšanās laikā novārās, papildina ar karstu ūdeni.
  7. Pasniedzot pārkaisa ar pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Tev varētu interesēt arī vēl dažādas receptes vakariņām vai meksikāņu kvasadiljas!