Portāls tavai ikdienai un dzīvesstilam 💙💛

Bārbala, Līksma
25.Apr.2024
Bārbala, Līksma
25.Apr.2024
Ābolu - kanēļa rulete (kūkas recepte)
Receptes

Ābolu – kanēļa rulete (kūkas recepte)

Šī ābolu – kanēļa rulete jeb kūka būs gards saldais ēdiens, kuru pagatavot ir vienkāršāk nekā tradicionālo cilindra veida kūku, jo ruleti garnēt ir daudz vienkāršāk un nav nepieciešamas putukrējuma formiņas.
RECEPTE: 
Biskvīts (30*40 cm) 
5 olas  
80 g cukurs 
100 g milti 
1/2 tējk cepamais pulveris 
2 tējk vaniļas cukurs 
2 ēd.k silts ūdens 

Pildījums: 

 
600…650 g āboli 
2 ēd.k citronu sula 
0,5-1 tējk. kanēlis
Ogas garnēšanai.

Pagatavošana

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. 
Vispirms ir jāsagatavo āboli. 
 
Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. 
Pievienojiet tiem citrona sulu un samaisiet. 
Izklājiet ābolus uz cepešpannas ar cepampapīru, 
vienā kārtā.  Pārkaisa ar kanēli. 
Tos noliek malā un tālāk gatavo biskvīta mīklu. 
Atdala  olu baltumus no dzeltenumiem. 
Olbaltumiem pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ, līdz parādās putas. Tad pamazām pievieno cukuru un saputo līdz stingrām putām. Beigās pievieno vaniļas cukuru. 
Ar minimālo ātrumu pa vienam iemaisa dzeltenumus. 
Miltus sajaucu ar cepamo pulveri. 
Pusi iesijā bļodā un viegli samaisa ar lāpstiņu. 
Atlikušos miltus izsijā un vēlreiz samaisa. Gatavo mīklu lej uz āboliem, izlīdzina. 
Biskvīts jācep 180°C 20-25 minūtes. 
Cep cepeškrāsnī vidējā līmenī, režīms augšā + apakšā, bez konvekcijas. 
Gatavo biskvītu uzreiz noliek uz pergamenta 
loksnes un noņemu augšējo papīru. 
Ar apakšējās loksnes palīdzību sarullē rullī, uzreiz, vēl karstu. 
Ietin tajā pašā pergamentā un atstāj atdzist. 
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. 
Rullītis var sagriezt viegli tas nedrūpVienmēr tas ātri tiek apēsts un, ja paliek, var glabāt ietītu papīrā. 
Priecīgu cepšanu 💖